ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

28062020  

       28 червня українці будуть відзначати одне з найважливіших державних свят - День Конституції. Це свято з нагоди дати прийняття Основного закону України відзначають щорічно, починаючи з 1996 року. Саме в цей день 24 роки тому у Верховній Раді була прийнята Конституція незалежної України.

      Конституція України була прийнята на п'ятий рік після набуття нею статусу незалежної, до цього часу у використанні перебувала Конституція колишньої УРСР. 28 червня 1996 року депутати парламенту після 24-годинного безперервного засідання проголосували і ввели в дію Конституцію України. За її ухвалення проголосували 315 парламентарів.

         Чинна Конституція України складається з 15 розділів. 161 стаття зібрана у 14 розділів, а XV розділ містить 16 перехідних положень.

       Прийняття Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Міжнародне співтовариство привітало ухвалення Конституції України та визнало її однією з найдемократичніших у світі.

 

   

 

Вітаємо з Днем Конституції!