Практичний експериментаріум «PSY & ART»

01psy

 

 

       18 грудня 2019 року о 13.00 в Музеї музичних інструментів Інституту мистецтв та 201 аудиторії  відбулося об'єднане засідання студентських наукових гуртків кафедри інструментально-виконавської майстерності (Інститут мистецтв) та кафедри психології особистості та соціальних практик (Інститут людини).

       На засіданні велася змістовна дискусія стосовно методів опанування тривожності, страху під час публічного виступу. Майбутні психологи відчули специфіку концертно-виконавської діяльності студентів спеціальності «Музичне мистецтво», а музиканти  натомість ознайомилися з рекомендаціями  та психологічними методами  управління станами напруги та розслаблення.

     Така форма роботи із залученням міждисциплінарних зв’язків сприяла вирішенню проблеми сценічного хвилювання виконавців. Корисними виявилися пропозиції щодо переходу від боротьби зі стресом до прийняття і трансформації його в естрадне хвилювання; власні погляди студентів на виконавські моделі «гра на публіку» / обстановка «публічної самотності».

Координатори заходу:

Соболь Наталія Віталіївна – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інструментально-виконавської майстерності

Романенко Анастасія Романівна – кандидат культурології, доцент кафедри інструментально-виконавської майстерності

Фурман Вікторія Вікторівна – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології особистості та соціальних практик

psy