Творча зустріч та майстер-клас Катерини Левенталь (Нідерланди)

8 copy_copy

 21 жовтня 2019 року в Інституті мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася творча зустріч та майстер-клас Катерини Левенталь для студентів спеціальності «Музичне мистецтво» (Сольний спів) та викладачів кафедри академічного та естрадного вокалу.  

  Катерина Левенталь народилася в м. Ташкент, навчалася в спеціальній музичній школі при консерваторії ім. Успенського по класу арфи. Вокальну освіту здобула в Королівській консерваторії в Гаазі (Голландія). На даний час Катерина робить успішну кар'єру як оперна співачка (меццо-сопрано), працюючи солісткою у найвідоміших міжнародних театральних трупах, виступаючи сольно з пісенним та ораторним репертуаром у відомих концертних залах і театрах світу. Також, вона є засновницею музичного театру «LEKS Compagnie». 

        Нещодавно, 17 жовтня 2019 р. у Театрі на Подолі вперше в Україні була поставлена моно-опера Франсіса Пулєнка за драмою Жана Кокто «Людський голос», у постановці голландського режисера Кріса Колміса за участю Катерини Левенталь. У виставі співачка розповіла історію трагічного кохання у супроводі «живого» роялю (партія фортепіано - Марія Прилипко).

       В Інституті мистецтв співачка розпочала творчу зустріч саме уривком з цієї моно-опери, чим заворожила глядачів. Свій майстер-клас Катерина розпочала з розспівування аспірантки Інституту мистецтв Марини Россіхіної. Свою методику роботи Катерина Левенталь представила у контексті європейської школи та особистих надбань зі своєї співацької та театральної практики. У майстер-класі взяли участь студенти спеціальності «Музичне мистецтво» (Сольний спів») Маріам Левчишина (V курс, кл. доцента Петрикової О. П.), Юлія Сергійчик (І курс, кл. доцента Петрикової О. П.) та  Володимир Северин (IVкурс, кл. ст. викладача Макарової Е. В). Всі присутні мали можливість задати запитання К.Левенталь та отримали цікаві відповіді.