Творчий науково-дослідницький проект кафедри теорії та методики музичного мистецтва та науково-дослідницької студії «Школа молодих науковців» під орудою завідувача кафедри, доктора педагогічних наук, професора Ольги Миколаївни Олексюк

02 copy_copy_copy_copy

Уже втретє в рамках творчого науково-дослідницького проекту професорсько-викладацького складу кафедри теорії та методики музичного мистецтва та науково-дослідницької студії «Школа молодих науковців» під  орудою завідувача кафедри, доктора педагогічних наук, професора Ольги Миколаївни Олексюк відбувся черговий захід - конкурс музичних синквейнів «З Грінченком у серці…», присвячений 155-й річниці від дня народження Бориса Грінченка.

Цей захід проводився 5 грудня 2018 року та став кульмінацією святкової грінченківської декади. У конкурсі змагалися учасники науково-дослідницької студії та студенти ІІ–VI курсів. Мета конкурсу – розкрити образно-емоційний зміст поезій Бориса Грінченка за допомогою слова і музики у формі синквейна (узагальнення смислу вірша). Виступи конкурсантів складалися з декламації вірша, виголошення синквейна та звучання відповідного за настроєм музичного фрагменту.

З вітальним словом виступила завідувач науково-дослідної лабораторії грінченкознавства, кандидат філологічних наук Оксана Михайлівна Івасюк.  

Музичною родзинкою заходу стала прем’єра пісні «У верховині» з мюзиклу «Гуцулка Ксеня», яку виконали заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри академічного та естрадного вокалу Оксана Петрівна Петрикова та заслужений діяч мистецтв України, професор кафедри академічного та естрадного вокалу, автор музики Тимур В’ячеславович Полянський.

Конкурс музичних синквейнів «З Грінченком у серці…», освітлений поетичною аурою великого митця, дав можливість не тільки глибше пізнати образний світ його творчості, а й розкрити могутній інтелектуальний та духовний потенціал молодих виконавців та майбутніх дослідників. Кожний учасник продемонстрував тонке відчуття високого Грінченкового слова, гармонійно поєднавши його з музикою різних епох, а деяких студентів поетичні рядки навіть надихнули на створення власних музичних композицій.

01 copy_copy_copy_copy_copy

 

 03 copy_copy_copy_copy_copy_copy

04 copy_copy_copy_copy