Творча зустріч з Карлом Немечеком

 

29 жовтня 2018 року в Інституті мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка за ініціативи кафедри інструментально-виконавської майстерності, зокрема викладача кафедри М. О. Василевич та завідувача кафедри, кандидата мистецтвознавства, доцента Т. Б. Каблової, відбулася зустріч з гостем з Німеччини

відомим трубачем, викладачем, диригентом, колекціонером Карлом Немечеком.

Карл Немечек - досвідчений виконавець, викладач, який серед своїх найголовніших життєвих досягнень відзначає те, що володіє усіма інструментами «сімейства Труб». А ще він має талант майстерного педагога:

– «Вважаю, що кожен учень - особистість, незалежно від того, йому 6 років чи 50. Головне – правильно обрати педагогічну тактику і влучно передати свої знання», – каже пан Карл.

Маестро розповів історичні відомості про створення та становлення інструментів, пояснив чим вони відрізняються та на що звертати увагу при виборі труби. Також Карл Немечек продемонстрував гру на бароковій трубі, трубі пікколо та corno da caccia під акомпанемент завідувача кафедри інструментально-виконавської майстерності Тетяни Каблової.

Під час зустрічі студенти та викладачі мали можливість роздивитись ці рідкісні колекційні інструменти (вартістю 2000-5000 євро) та, навіть, спробувати пограти на них.

Колектив кафедри та студенти висловлюють вдячність маестро за цікаву зустріч та змістовну розповідь!