Відбулася творча зустріч із засновником, художнім керівником і головним диригентом Київського симфонічного оркестру та хору Роджером Макмерріном

0000 copy  

10.10.2018 р. в Інституті мистецтв за ініціативи старшого викладача кафедри академічного та естрадного вокалу Т.В.Миронюка відбулася творча зустріч із засновником, художнім керівником і головним диригентом Київського симфонічного оркестру та хору Роджером Макмерріном. У заході взяв участь Хор Інституту мистецтв під керівництвом кандидата мистецтвознавства, доцента кафедри О.Л.Заверухи Прозвучали твори: М. Леонтович «Щедрик» та Д. Бортнянський «Многая літа».

 

В репертуарі Київського симфонічного оркестру та хору (під керівництвом  Роджера Макмерріна) численні твори українських композиторів-класиків (М. Березовського, Д. Бортнянського, А.Веделя, М. Лисенка, К. Стеценка, М.Леонтовича та ін.), різдвяні колядки, щедрівки, твори зарубіжних композиторів минулого і сучасності (Г.-Ф.Генделя, Й.-С.Баха, Дж.Верді, В.-А.Моцарта та ін.). Колектив здійснює постійні гастрольні турне Україною, США, країнами Західної Європи, Середньої Азії.

Під час зустрічі Роджер Макмеррін зупинився на питаннях історії західноєвропейської музики, на проблемі синтезу звуків і кольорів, стильових особливостях американської музики тощо.

 

Організатор заходу - завідувач кафедри академічного та естрадного вокалу, кандидат педагогічних наук Ю.В. Мережко.