ЗУСТРІЧ З ВІДОМИМ МУЗИКАНТОМ

 00 copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy

28 квітня 2017 року в Інституті мистецтв відбувся майстер-клас відомого польського саксофоніста, професора Вроцлавської музичної академії ім. Кароля Ліпінського Рішарда Золодзієвського. В заході брали участь студенти нашого Університету Ірина Артеменко та Назар Кучінський. До програми майстер-класу ввійшли твори Й.С. Баха, Д. Мійо, Дж. Гершвіна, а також джазові стандарти.

Вже з першої блискучої імпровізаційної рулади на тему заявленого твору Д. Мійо, якою маестро, наче розігруючись, почав майстер-клас, в аудиторії запанувала надзвичайно доброзичлива, демократична атмосфера. Дуже цікавою виглядала робота над такими суто технологічними моментами як основи постановки апарату, особливості дихання, тонкощі звуковидобування. Переходячи безпосередньо до творів, професор вдало поєднував аналітичний підхід з емоційним підтекстом. Студенти плідно працювали на майстер-класі, намагаючись зреагувати на зауваження. Цьому неабияк сприяла сама манера спілкування пана Рішарда, жвава, сповнена мякого гумору, неодноразових звернень до слухачів, яких він, таким чином, теж залучав до творчого процесу.

2323 8989