Майстер-клас професора кафедри інструментально-виконавської майстерності Н.С.Свириденко

01 copy_copy_copy_copy 

28.03.2017 року у рамках відкритого тижня кафедри інструментально-виконавської майстерності відбувся майстер-клас кандидата мистецтвознавства, Народної артистки України, професора кафедри інструментально-виконавської майстерності Свириденко Наталії Сергіївни на тему «Фелікс Мендельсон-Бартольді та шляхи відродження старовинної музики». Майстер-клас розподілявся на теоретичну та практичну частини.

Теоретична частина майстер-класу була присвячена загальному висвітленню творчості Фелікса Мендельсона-Бартольді із визначенням ролі композитора у відродженні старовинної музики. Зокрема, згадувалось про значення діяльності Ф. Мендельсона для усвідомлення й розуміння творчості Й.С.Баха.

У практичній частині майстер-класу прозвучали програмні мініатюри композитора-романтика у виконанні студентів та учнів класу професора Н.С.Свириденко, зокрема «Пісня без слів», тв.19, №1 – у виконанні Є.Столярчук та «Пісня без слів», тв.19, №9 – у виконанні М.Трофимчук. Крім цього, з огляду на заявлену тему, що розглядала шляхи відродження старовинної музики, у програмі заходу прозвучали музичні композиції Георга Філіпа Телемана та Аркаджело Кореллі. Виконання творів відбулось на одному із старовинних інструментів – клавесині.

Автентичне звучання клавесину створило особливу та захопливу атмосферу подорожі в художньо-образний світ музики XVII століття, що було підтверджено оплесками присутніх в кінці проведеного майстер-класу.

02 copy_copy_copy_copy_copy_copy 03 copy_copy_copy_copy_copy_copy