«Музика і філософія: до 150-ліття знайомства Ріхарда Ваґнера і Фрідріха Ніцше»

7-8 листопада 2018 року завідувачка кафедри інструментально-виконавської майстерності Тетяна Борисівна Каблова взяла участь Міжнародній науковій конференції «Музика і філософія: до 150-ліття знайомства Ріхарда Ваґнера і Фрідріха Ніцше», організована  завдяки активній співпраці Львівської національної музичної академії ім. М.В. Лисенка, Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького (кафедра філософії та економіки), Львівської національної академії мистецтв, а також підтримки Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Тетяна Борисівна виступила з доповіддю «Музичний етос культури: специфіка поняття», яка зацікавила присутніх й викликала дискусію.

Урочисте відкриття роботи конференції розпочалося у Дзеркальній залі Львівського національного оперного театру ім. Соломії Крушельницької, завершилася конференція концертом у Львівській національній філармонії під знаковою назвою «EXEGIMONUMENTUM» У програмі концерту прозвучали арії та увертюри з опер Ріхарда ВАҐНЕРА, вокальні твори Фрідріха НІЦШЕ, а також відбулася прем’єра твору львівського композитора Віктора КАМІНСЬКОГО «Мандрівник і його тінь» (за мотивами однойменного твору Ф. Ніцше) для соло скрипки і струнної групи. Цікавим доповненням музичної програми став мистецько-поетичний екскурс, проваджений ведучими концерту Наталією СИРОТИНСЬКОЮ та Ігорем ДЕРЖКОМ.

333 copy