Отримання Т. О. Чернетою індивідуального гранту програми «Стипендії» від Українського культурного фонду

110803

         Літній період дає можливість викладачу вишу присвятити більше часу підвищенню кваліфікації і самоосвіті. У липні 2020 року доцентка кафедри академічного та естрадного вокалу Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидатка мистецтвознавства  Тетяна Чернета долучилася до міжнародного спеціалізованого курсу з музикознавства. Навчанню передувало подання заявки на отримання індивідуального гранту програми «Стипендії» Українського культурного фонду. Попри високий конкурс (88 заявок на 16 грантів) проєкт Тетяни Олександрівни успішно пройшов технічний та експертний відбори, отримав позитивні коментарі і високі бали п’яти незалежних експертів (середній бал 93 з 100). По завершенню переговорних процедур із заявницею була підписана грантова угода.

         Фінансова підтримка Фонду покрила витрати на навчання за програмою музикознавчого  навчального курсу «Музика як спадщина: від традиції до продукту» Літнього Університету Центрально-Європейського університету, Будапешт, Угорщина. У зв’язку зі світовою пандемією формат усіх літніх проєктів даного вишу було змінено на дистанційний. Навчання за програмою курсу включало не тільки лекції спікерів з Будапешту, Відня, Лондону, а й жваві дискусії, підготовку і презентацію міжнародній спільноті власного проекту з українським контентом, імпровізаційне музикування під час інтерактивної лекції-концерту та навіть вечірку зі слухачами курсу з Америки, Білорусії, Болгарії, Великої Британії, Зімбабве, Литви, Нідерландів, Росії, Сербії, Угорщини, Чехії. Європейські колеги  та музикознавці різних країн об’єдналися у пошуку сучасного і життєздатного підходу до відповідального управління мистецтвом, орієнтованого на збереження музичної спадщини та соціально свідому бізнес-політику. По завершенні курсу Тетяна Чернета, яка була єдиним представником України у міжнародній спільноті, отримала сертифікат Літнього Університету Центрально-Європейського університету.

         Попереду змістовий і фінансовий звіт перед УКФ, обробка та осмислення набутих теоретичних знань, пошук варіантів їх практичного втілення у педагогічній діяльності в нашому Університеті.

Детальніше у публікації за посиланням http://mus.art.co.ua/muzyka-iak-spadshchyna-vid-tradytsii-do-produktu-mizhnarodnyy-navchal-nyy-kurs/